 |
Site İstastiği |
 |
|
şu ana kadar 67034980 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
 |
| |
Gönderen:huseyin Tarih: 11/06/2025 07:27
DARU’L HELAL MEDRESEMİZDEN ZİMBABVE’YE ONLİNE HELAL EĞİTİMİ
Elman NECEFZADE (Dış İlşkiler sorumlusu ve Daru'l Helal Medresesi Md. Yard.)
Daru’l Helal Medresesi, Zimbabve İslam Cemaati Müftülüğü’nün organizasyonu ile çevrim içi (online) olarak uluslararası bir helal eğitim programı düzenledi. Programa Zimbabve’den resmi bir heyet katılım sağladı.
Dersi Baş denetçimiz Mehmet BAYAR Türkçe olarak verdi Medrese Müdür yardımcımız Elman NECEFZADE de İngilizce tercümesini yaptı
Eğitim kapsamında; Helal ve Tayyib sertifikalama prosedürleri, Helal Güvence Sistemi (HGS), İslami kesim standartları, helal belgelendirmenin fıkhî ve teknik boyutları, kefalet kurumu gibi birçok konu ele alındı. Eğitimde, helal gıda konusunun sadece bir kalite meselesi değil, aynı zamanda bir itikad ve kulluk meselesi olduğuna dikkat çekildi.
Programın sonunda Zimbabve Müftüsü Şeyh Yusuf Binali, GİMDES’e ve Dünya Helal Vakfı’na bu hayırlı hizmetlerinden ötürü şükranlarını sundu. Müftü Binali, bu iş birliğinin ümmetin helal hassasiyetine katkı sağladığını belirterek, bu tür faaliyetlerin Allah rızası için devam etmesinin önemine vurgu yaptı.
Bu vesileyle GİMDES, Dünya Helal Vakfı ve Daru’l Helal Medresesi, Zimbabve’de kurulması planlanan helal sertifikalama kurumunun temellerinin atılmasında önemli bir hizmeti Allah’ın izniyle yerine getirmiş oldu. “Hayra vesile olan, o hayrı işlemiş gibidir” hadis-i şerifine mazhar olan bu çalışmaların, ümmet coğrafyasında yayılmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyoruz.
|
|
| |
 |
Haber Puanlama |
 |
|
Ortalama Puan: 5 Toplam Oy: 4

|
|
|
 |
|
|