Hoşgeldiniz: Gıdaraporu - Helal Haram Herbalife Aloevera Amway Domuz Jelatin Helal Sertifika Kozmetik
Ana SayfaHelal-HaramE Katkı MaddeleriZiyaretçi Defteri
Ürünlerde Katkı MaddeleriYeniden Gıda RaporuSık Sorulan SorularNeden Üye Olmalıyız?


· Ana Sayfa
· Anketler
· Arama
· Boykot Mesajlarınız
· En çok okunanlar
· Konular
· Makale Arşivi
· Makale Yolla
· Sitemizi Tavsiye Edin
· Yararlı Linkler
· İrtibat / Eleştirileriniz
· Ziyaretçi Defteri

Üye Girişi
Nickname

Şifre

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.Şifrenizi unuttuysanız lütfen tıklayınız.

Günün Ayeti
"Ey kitap ehli! Niçin hakkı batıla karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz? " Ali İmran 71

Günün Hadisi
"Çocuklarınıza, onlar yedi yaşında iken namazı emredin. On yaşında olunca namaz(daki ihmalleri) sebebiyle onları dövün, yataklarını da ayırın." Hz. Amr İbnul As(r.a.)

Editör'den
ONUN İÇİNDE NE VAR?
ÇOCUKLARINIZ NE YİYOR?
BİLİYOR MUSUNUZ?
Harribo, Marsmellow, Toffe ve marketlerden satın alınan diğer şekerlemeler, çikolatalar, dondurmalar, meyvalı-meyvasız yoğurtlar, pastalar, kekler, sakızlar...

Peki, "BUNLARIN İÇİNDE NE VAR?" diye HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Maalesef bu ve benzeri gıda maddeleri, ekseriya, DOMUZ ve BENZERİ HAYVANLARIN derilerinden, kemiklerinden, iç yağlarından, kıllarından, maya ve enzimlerinden üretilen katkı maddeleri ihtiva edebilmektedir.

HALBUKİ, DİNİMİZDE BUNLARIN YENMESİ HARAM KILINMIŞTIR.

PEKİ, SİZ ANNE VE BABALAR!...
Sorumlu insanlar olarak, bu maddeleri marketlerden satın almadan önce
ONUN İÇİNDE NE VAR?

sorusunu sorup araştırmak zorunda değil misiniz?


Kitabimiz

Yeni kitabımızın 6.Baskısı tamamlanarak satışa sunulmuştur. İsteme ve bilgi alma adresi olarak kitab.com.tr 'linkinı kullanabilirsiniz

EDİTÖR'DEN MESAJLAR
  • Bu Site Niçin kuruldu?
  • Gıda Raporu Kitabı Hakkında
  • Muhterem Ziyaretçilerimiz!
  • Üretici, İthalatçı, Satıcı, Kamu Yöneticisi ve Tüketicilerimize Duyurudur
  • Gıda Günlüğü Hizmetinizde
  • Domuz Tartışması
  • Okuyucu Sorularına Cevabımız

  • Site İstastiği
    Şu ana kadar
    6075282
    sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003

    Zemzem

    1-) Avrupa`da labaratuarlarda yapılan araştırmaya göre Zemzem suyu diğer sulara göre çok daha az kükürt taşımaktadır.
    2-) Yine aynı araştırmaya göre diğer sulara nazaran çok daha besleyicidir ve çok daha fazla mineral barındırmaktadır.
    3-) Kaynağı henüz bulunamamıştır. Nereden geldigi şu anki teknolojiye göre bile bilinemiyor. Yakınlarinda hiçbir kuyu yok ve denize de 80 km uzaklıkta. Bu şartlarda suyunu denizden veya başka bir kuyudan almasi imkansız. Nasıl oluyor da yıllardir suyu bitmiyor, bunu kimse bilmiyor.
    4-) Açlığını gidermek için içen kişinin açlığını, susuzluğunu gidermek için içenin susuzluğunu giderir.
    5-) Sadece 1,5 metre derinliğindeki ufacık bir kuyudan çıkan su, hac mevsimi boyunca milyonlarca hacının tüm su ihtiyacını karşılamaktadır ve hiçbir zaman ne azalma ne de kuruma göstermemektedir.
    6-) Dünya Sağlık Örgütü (WHO)`nün raporlarına göre Dünya`daki en içilebilir ve sağlıklı sulardan biri.
    7-) Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre Dünya`da içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu.


    Dost Siteler
    Helal Sertifika
    Halal Food
    israil
    Haber Vaktim
    Türk İslam Sanatları
    Tavaf
    Kavun Karpuz
    Tüketiciler Birliği
    Kurtlar Vadisi Pusu
    Cemaat
    Kanser
    Hicret Online
    islami sohbet
    Can FM
    Not: Sitenizin bu listede yer alması için, lütfen kendi sitenizde gidaraporu linkine(www.gidaraporu.com) yer veriniz ve bizimle irtibat kurunuz.

     

    YİNE BİR DÜNYA GIDA GÜNÜNÜ DAHA İDRAK ETTİK....


    Gönderen:huseyin Tarih: 17.10.2007 Saat: 13:21
    YİNE BİR DÜNYA GIDA GÜNÜNÜ DAHA İDRAK ETTİK....

    Her yıl 16 Ekim'de düzenlenen Dünya Gıda Günü'nün Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nce (FAO) bu yıl belirlenen teması "gıda hakkı"idi.

    Bunun bir "insan hakkı" olduğu bilindiği halde hala hükümetler, gıda sektörünü elinde tutan güçler, herkesin yeterli ve kaliteli gıdaya ulaşması için yoksulluk, açlık ve bölgesel eşitsizlikleri giderecek politikalar oluşturamadılar. Bu sıkıntıyı en çok ta emperyalist güçler tarafından toprakları işgal edilmiş, yer altı ve yer üstü zenginlikleri sömürülen Müslümanlar yaşamaktadır.

    Dünya Gıda Gününde, dünya üzerinde dağılmış 2 milyarlık nüfusa sahip Müslümanların batı tekelinde geliştirilmiş Gıda sektöründe hala kendi ülkelerinde dahi Güvenli Helal Gıda Sertifikalı ürün üretmekte aciz kalmaları düşündürücüdür.

    Ülkemiz bu sıkıntıları ne yazık ki en yoğun yaşayan ülkeler arasında bulunmaktadır. Türkiye'de en basit sağlık ve hijyenlik konularında dahi gıda denetimi mekanizmaları yeterince oluşturulamamış durumdadır.

    GDO'lu ürünlerde denetimsizlik

    Yıllardır gerek GIDA RAPORUsitemiz ve gerek konuya duyarlı yayın organları, meslek kuruluşları genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) Türkiye'ye ithalatının denetlenmediğini, bu konuda bir yasal düzenleme olmadığını söyleyerek tüketicilerin dikkatli olmaları için sürekli yayınlarını sürdürmektedirler.

    Yapılan açıklamalarda, GDO'ların bir dizi sağlık ve dini inanç açısından riskler içerdiği, genetiği değiştirilmiş tohumların bir sonraki sene kullanılamaması nedeniyle tarım alanında ekonomik bağımlılığa yol açtığı vurgulanarak tüketicilerden ve hükümetten şu noktalara dikkat etmeleri istenmektedir:

    • Yerli tohumdan üretilen gıdalar tercih edilmeli. Şekil bozukluğu olan ve normalden iri meyve ve sebzeler alınmamalı. Özellikle ithal soya, mısır, pirinç ve ürünlerine karşı çok duyarlı olunmalı.
    • Biyo-güvenlik kurulu oluşturulmalı ve işlerlik kazandırılmalı. GDO'ların ülkeye girişi yasaklanmalı veya kontrol altına alınmalı. Kaçak tohum girişi önlenmeli.
    • İthal edilmiş GDO' lu ürünler etiketlenmeli ve ambalajlarında mutlaka belirtilmeli.

    Hayvancılıkta denetim varmı?

    Türkiye'de milyonlarca insanın yoksul olduğu dolayısıyla yeterli beslenemediği bilinen bir gerçek. Yoksulluk ve bölgeler arası eşitsizliğe karşı politikaların artık süratle üretilmesi gerekmektadir. Bunun için acilen şu adımların atılması öinemlidir:

    • Özellikle hayvansal protein açığının ulaştığı boyut dikkate alınarak ulusal hayvancılık politikası oluşturulmalı. İnsanlar yeterli ve dengeli beslenme konusunda eğitilmelidir.
    • İnsanlarda ortaya çıkan gıda hastalıkların yüzde 75 'i herhangi bir hayvandan ya da hayvansal üründen bulaşan patojenlerden kaynaklanıyor.
    • Hayvansal gıdalarla alınan ilaç ve hormon kalıntılarının insan sağlığı açısından kanıtlanmış geriye dönüşümsüz zararları göz önüne alınarak bu maddelerin tedavi hizmetleri dışında, ticari kar amaçlı satışı ve kullanımı önlenmelidir.
    • Toplumun büyük kesiminin İslam dininin müntesibleri olduğu gözönüne alınarak küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimhanelerinin İslam dininin emirlerine uygun hale getirilmesi ve denetlenmesi sağlanmalıdır.
    • AB uyum yasasını sağlamak uğruna domuz etine getirilen kasaplık kırmızı et statüsünün, masum bihaber Müslüman tüketicilerin, kötü niyetli üretici,satıcı ve lokanta sahiplerinin istismarına karşı koruyacak mevzuat ve denetim mekanızmaları acilen oluşturulmalı. Müslüman tüketicilerde oluşan endişeler giderilmelidir.

    Hazır paketlenmiş gıdalardaki başıbozukluk…

    Market raflarını doldurun binlerce paketlenmiş,şişelenmiş gıda maddesinde kullanılan katkı maddelerinin ithalatından üretimine kadar tüketicileri tedirgin eden belirsizlikler, şüpheler bir türlü giderilememektedir.

    1. Bazı Gıda ambalajlarının üzerindeki İçindekiler yazısı gözle okunamayacak kadar küçük yazılmakta veya ambalaj katlama yerlerine denk gelmekte okunmakta zorluk yaşanmakta.

    2. Katkı maddelerinin hayvan kökenli, bitki kökenli veya kimyasal kökenli oldukları etikette açıkça belirtilmemektedir.

    3. Üretim uygulamasında kullanılan katkı maddeleri ile etikette yazılı katkı maddeleri arasındaki tutarsızlık sıkı denetimlerle önlenmelidir.

    4. WHO nun yasakladığı katkı maddelerinin kullanımı önlenmelidir.

    5. Bazı ithal ürünlerin bilgisiz insanlara saadet zincirleri sistemi ile pazarlatılmasının sosyal yapıda oluşturduğu onulmaz yaraların önlenmesi için derhal bu uygulamalar denetlenmeli gerekirse durdurulmalıdır.

    6. Müslüman tüketicilerin “Helal Sertifikalı” ürün taleplerinin karşılanabilmesi için gereken adımlar atılmalıdır.

    7. Denetimde yaşanan yetki kargaşası nihayete erdirilmeli güçlü, yaygın ve sürdürülebilir bir denetim sistemi uygulamaya sokulmalıdır.


     
    İlgili Bağlantılar

    En çok okunan haber:
    Ürünlerde Kullanılan Katkı Maddeleri


    Haber Puanlama
    Ortalama Puan: 4.88
    Toplam Oy: 34


    Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

    Kötü
    İdare Eder
    İyi
    Çok İyi
    Mükemmel



    Seçenekler

    Yazdırılabilir Sayfa  Yazdırılabilir Sayfa

    Bu Haberi Arkadaşına Gönder  Bu Haberi Arkadaşına Gönder

    "Üye Girişi" | Hesap Aç/Oluştur

    | 0 yorum

    Başlangıç
      
    Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

    Gıda Raporu © 2004
    1024x768 Ekran Çözünürlüğünde Tasarlanmıştır
    RSS
    Sitemizde yayınlanan haber ve makalelerden, sitenizde yayınlamak istediklerinizi, sitemize link vermek veya kaynak olarak göstermek sureti ile kullanabilirsiniz.
    Geovision DVR Cards Security Camera Systems ECU ECM Car Photos Car Auto News


    PC Tips Box Hits Garden