Hoşgeldiniz: Gıdaraporu - Helal Haram Herbalife Aloevera Amway Domuz Jelatin Helal Sertifika Kozmetik
Ana SayfaHelal-HaramE Katkı MaddeleriZiyaretçi Defteri
Ürünlerde Katkı MaddeleriYeniden Gıda RaporuSık Sorulan SorularNeden Üye Olmalıyız?


· Ana Sayfa
· Anketler
· Arama
· Boykot Mesajlarınız
· En çok okunanlar
· Konular
· Makale Arşivi
· Makale Yolla
· Sitemizi Tavsiye Edin
· Yararlı Linkler
· İrtibat / Eleştirileriniz
· Ziyaretçi Defteri

Üye Girişi
Nickname

Şifre

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.Şifrenizi unuttuysanız lütfen tıklayınız.

Günün Ayeti
"Ey kitap ehli! Niçin hakkı batıla karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz? " Ali İmran 71

Günün Hadisi
"Çocuklarınıza, onlar yedi yaşında iken namazı emredin. On yaşında olunca namaz(daki ihmalleri) sebebiyle onları dövün, yataklarını da ayırın." Hz. Amr İbnul As(r.a.)

Editör'den
ONUN İÇİNDE NE VAR?
ÇOCUKLARINIZ NE YİYOR?
BİLİYOR MUSUNUZ?
Harribo, Marsmellow, Toffe ve marketlerden satın alınan diğer şekerlemeler, çikolatalar, dondurmalar, meyvalı-meyvasız yoğurtlar, pastalar, kekler, sakızlar...

Peki, "BUNLARIN İÇİNDE NE VAR?" diye HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Maalesef bu ve benzeri gıda maddeleri, ekseriya, DOMUZ ve BENZERİ HAYVANLARIN derilerinden, kemiklerinden, iç yağlarından, kıllarından, maya ve enzimlerinden üretilen katkı maddeleri ihtiva edebilmektedir.

HALBUKİ, DİNİMİZDE BUNLARIN YENMESİ HARAM KILINMIŞTIR.

PEKİ, SİZ ANNE VE BABALAR!...
Sorumlu insanlar olarak, bu maddeleri marketlerden satın almadan önce
ONUN İÇİNDE NE VAR?

sorusunu sorup araştırmak zorunda değil misiniz?


Kitabimiz

Yeni kitabımızın 6.Baskısı tamamlanarak satışa sunulmuştur. İsteme ve bilgi alma adresi olarak kitab.com.tr 'linkinı kullanabilirsiniz

EDİTÖR'DEN MESAJLAR
  • Bu Site Niçin kuruldu?
  • Gıda Raporu Kitabı Hakkında
  • Muhterem Ziyaretçilerimiz!
  • Üretici, İthalatçı, Satıcı, Kamu Yöneticisi ve Tüketicilerimize Duyurudur
  • Gıda Günlüğü Hizmetinizde
  • Domuz Tartışması
  • Okuyucu Sorularına Cevabımız

  • Site İstastiği
    Şu ana kadar
    6070630
    sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003

    Zemzem

    1-) Avrupa`da labaratuarlarda yapılan araştırmaya göre Zemzem suyu diğer sulara göre çok daha az kükürt taşımaktadır.
    2-) Yine aynı araştırmaya göre diğer sulara nazaran çok daha besleyicidir ve çok daha fazla mineral barındırmaktadır.
    3-) Kaynağı henüz bulunamamıştır. Nereden geldigi şu anki teknolojiye göre bile bilinemiyor. Yakınlarinda hiçbir kuyu yok ve denize de 80 km uzaklıkta. Bu şartlarda suyunu denizden veya başka bir kuyudan almasi imkansız. Nasıl oluyor da yıllardir suyu bitmiyor, bunu kimse bilmiyor.
    4-) Açlığını gidermek için içen kişinin açlığını, susuzluğunu gidermek için içenin susuzluğunu giderir.
    5-) Sadece 1,5 metre derinliğindeki ufacık bir kuyudan çıkan su, hac mevsimi boyunca milyonlarca hacının tüm su ihtiyacını karşılamaktadır ve hiçbir zaman ne azalma ne de kuruma göstermemektedir.
    6-) Dünya Sağlık Örgütü (WHO)`nün raporlarına göre Dünya`daki en içilebilir ve sağlıklı sulardan biri.
    7-) Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre Dünya`da içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu.


    Dost Siteler
    Helal Sertifika
    Halal Food
    israil
    Haber Vaktim
    Türk İslam Sanatları
    Tavaf
    Kavun Karpuz
    Tüketiciler Birliği
    Kurtlar Vadisi Pusu
    Cemaat
    Kanser
    Hicret Online
    islami sohbet
    Can FM
    Not: Sitenizin bu listede yer alması için, lütfen kendi sitenizde gidaraporu linkine(www.gidaraporu.com) yer veriniz ve bizimle irtibat kurunuz.

     

    alkolsüz içecekler tebliği”ne dava


    Gönderen:huseyin Tarih: 29.07.2007 Saat: 22:11
    “alkolsüz içecekler tebliği”ne dava…

    Olaylar zinciri bugün yeni bir boyut kazandı ve Tüketici Yasasına aykırı içeriği nedeniyle Türk Gıda Kodeksi Alkolsüz İçecekler Tebliği’nin iptali ile ilgili dava açıldı.

    GIDA RAPORU olarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 15.06.2007 tarihinde yayınladığı, 2007/26 nolu Alkolsüz İçecekler Tebliği üzerine, 17.06.2007 de “Gazoza etil alkol sınırlaması(!)... göz boyama makyajı mı?” başlıklı yazımızı yayına sokmuş, içeriğinde de kardeşlerimizden Bakanlığın bu tebliğine karşı tüketici hakkımız olarak,

    “Alkolsüz Gazlı ve Gazsız İçecekler Tebliğinde, Alkolsüz kelimesinin kaldırılmasını ve bu çeşit ürünlerin etiketinde % 0.3 e kadar alkol bulunabilir ifadesinin yer almasını tüketici hakkım olarak talep ediyorum.”

    şeklinde mesaj göndermelerini talep etmiştik. Bu talebimize pekçok kardeşimiz destek vermiş, biz de gelişmeleri,

    23.06.2007 tarihinde, “Tarım Bakanlığına tepkimizi gösterelim” kampanyası...”

    5.07.2007 tarihinde, ”TARIM BAKANLIĞINDAN CEVAP, DERDE DEVA OLMADI!”

    18.07.2007 tarihine, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Cevabına Cevaplar....” başlıklı yazılarımızla sizlere duyurmaya çalışmıştık.

    Bu haklı talebimize karşılık, Bakanlık maalesef Hıristiyan ve Yahudi ülkelerindeki mevzuatı ileri sürerek direnme yolunu seçti. Biz mücadelemize devam edeceğimizi belirtmiş isteğimizi de şu iki cümle ile ilan etmiştik;

    “İlgili Tebliğin adı, “Gazlı ve Gazsız İçecekler Tebliği” olarak değiştirilecek.

    Ürünlerin Etiketinde, “%0.3 e kadar alkol bulunabilir” ibaresi yer alacak”


    Olaylar zinciri bugün yeni bir boyut kazandı ve Tüketici Yasasına aykırı içeriği nedeniyle Türk Gıda Kodeksi Alkolsüz İçecekler Tebliği’nin iptali ile ilgili dava açıldı.

    Tüketiciler Birliği Hukuk Komitesi Başkanı Av Ahmet Güler; “Türk Gıda Kodeksi Etiket Tebliği, gıdalara katılan katkı maddelerini tüketiciden gizlenmesini sağlamakta olup bu durum Tüketici Yasasına açık aykırılık oluşturmaktadır” açıklamasını yaparak, davanın gerekçelerini şöyle belirti;

    4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. maddesi; “bir ürünün ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklâm ve ilânlarında yer alan içeriği” taşıması koşulunu getirmekte, etiketinde belirtilen içerikten farklı olması, o ürünü “ayıplı ürün” sınıfına sokmaktadır.

    “4077 Sayılı Kanunun 31. maddesine dayanılarak çıkarılan Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliğinin 9. maddesinde; “Etiketlerin yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler, içermemesi zorunludur” hükmü yer almaktadır.

    Fiyat Listeleri Yönetmeliği nin 9. maddesinde; “Etiketlerin yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler, içermemesi zorunludur” hükmü yer almaktadır. Yine Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin “Etiketleme ve İşaretleme” başlıklı 25/b maddesinde; “gıda maddesinin etiket bilgileri tam ve doğru olarak ifade edilmelidir” ifadesi ile bu konudaki zorunluluk belirtilmekte, “Etiket Bilgileri” başlıklı 26. maddesinde; “gıda maddelerinin etiketinde bulundurulması zorunlu bilgiler” arasında “gıda maddesinin adı, içindekiler, net miktarı …” çeşitli hususlar sayılmaktadır.

    Türk Gıda Kodeksi’nin Etiket Tebliği, gıda ambalajlarında yer alan etiket içeriklerini düzenlemekte, yine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 15.06.2007 tarihinde yayınlanan, 2007/26 nolu Alkolsüz İçecekler Tebliği, Türk Gıda Kodeksi içinde yer alan gıda üretimi, denetimi ve içeriğinin oluşumuna yönelik yeni düzenlemeler içermektedir.

    Yukarıda belirtilen tüm hukuk metinlerindeki açık düzenlemelere rağmen, 15.06.2007 tarihli Alkolsüz İçecekler Tebliği; üründe alkol, laktik asit gibi katkı maddelerinin hacmen ürünün yüzde 1,2’den az olması halinde, etiketinde belirtilmesi zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır.

    Bu düzenleme, gıdaların içine katılan yararı ve zararı bilimsel olarak tartışmalı bulunan ve ayrıca bir çok din mensubu için tüketilmesi yasak olan katkı maddelerinin yer aldığı gıda ürünlerinin, tüketici tarafından farkında olmaksızın satın alınması ve tüketilmesinin önünü açmakta olup;

    1- Anayasanın 24. maddesindeki “herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir” 56. maddesindeki “herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir”, 172. maddesi “devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder” hükümlerine,

    2- 1985 tarihli Birleşmiş Milletler Tüketici Hakları Evrensel Bildirgesi nde yer alan “tüketicinin bilgilendirilmesi hakkı”na,

    3- 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. maddesine,

    4- 4077 Sayılı Kanunun 31. maddesine dayanılarak yürürlüğe konulan Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeliğinin 9. maddesine,

    açıkça aykırı olup ayrıca tüketicinin sağlık ve güvenliğinin sağlanması, dini inançlarına uygun ürün seçebilmelerinin önünde engel oluşturmaktadır.

    Bu gerekçelere dayanılarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 15.06.2007 tarihinde yayınlanan, 2007/26 nolu Alkolsüz İçecekler Tebliğinin iptali için Danıştay’da dava açılmıştır.

    Yüksek yargının söz konusu mevzuatı iptal ederek, tüketici sağlığını ve evrensel haklarını gözeten yeni bir düzenlemenin yapılmasına imkan vereceğini ümit ediyoruz.”


     
    İlgili Bağlantılar

    En çok okunan haber:
    Ürünlerde Kullanılan Katkı Maddeleri


    Haber Puanlama
    Ortalama Puan: 4.84
    Toplam Oy: 33


    Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

    Kötü
    İdare Eder
    İyi
    Çok İyi
    Mükemmel



    Seçenekler

    Yazdırılabilir Sayfa  Yazdırılabilir Sayfa

    Bu Haberi Arkadaşına Gönder  Bu Haberi Arkadaşına Gönder

    "Üye Girişi" | Hesap Aç/Oluştur

    | 1 yorum | Tartışma Ara

    Başlangıç
      
    Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

    Gıda Raporu © 2004
    1024x768 Ekran Çözünürlüğünde Tasarlanmıştır
    RSS
    Sitemizde yayınlanan haber ve makalelerden, sitenizde yayınlamak istediklerinizi, sitemize link vermek veya kaynak olarak göstermek sureti ile kullanabilirsiniz.
    Geovision DVR Cards Security Camera Systems ECU ECM Car Photos Car Auto News


    PC Tips Box Hits Garden