 |
Son Çıkan Kitaplarımız |
 |
| |
|
 |
 |
Site İstastiği |
 |
|
şu ana kadar 68452422 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
 |
| |
Gönderen:huseyin Tarih: 18/05/2016 23:23
MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ’NDE HELAL VE TAYYİB LOKMA KONUŞULDU…
13.05.2016 Cuma günü MARMARA ÜNİVERSİTESİ Helal ve Sağlıklı Yaşam Kulübünün düzenlediği Seminerde GİMDES Helal Ürün ve Helal Gıda anlatıldı. Toplantıya konuşmacı olarak GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER katıldı. BÜYÜKÖZER, konuşmasında inanca göre tüketimin temel insan hakkı olduğu ve bunun BM 1985 insan hakları evrensel beyannamesi tüketici hakları kısmında da belirtildiğinden bahsetti.
Ekonomide Ürün Tarifinin; İnsan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretilen, maddi (mal) ve maddi olmayan (hizmet) üretilmiş unsurların genel adı olduğunu belirten BÜYÜKÖZER,Helal Ürün Tarifinin de; İslam dininin ( ki ALLAH(CC) ın gönderdiği bozulmamış son dindir) izin verdiği doğrultuda İnsan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretilen, maddi (mal) ve maddi olmayan (hizmet) üretilmiş unsurların genel adı olduğunu söyledi.
Helal Ürünlerin tüketilmesinin İslami bir gereklilik olduğu ve bir müslümanın imani bir meselesi olduğu, Müslüman tüketicilerin başta gıdalarının, ilaçlarının, temizlik ürünlerinin ve kozmetiklerinin İslami esaslara uygun bir kontrolden geçtikten sonra tüketmelerinin elzem olduğunu belirtti.
Helal ürünler piyasasının tahmin edilen değerinin 2,5 trilyon dolar olduğunu, bu değerin 860 milyar dolarının Gıda ve 1.7 trilyon dolarının diğer ürün gruplarının oluşturduğunu belirtti. Maalesef bu talep potansiyelinin bugün ne yazık ki %14’ü gerçekleşebilmektedir. Tüm dünyanın ihtiyacı 100 yıldır gayri müslim emperyalist güçler tarafından yönlendirilmektedir. Bağımsız ve güçlü bir İslam ümmeti için genç neslin öncelikle gida sistemimizin teknoloji, üretim ve ticaretini bu güçlerin kontrolundan kurtarmak zorundadır
Helal Sertifikalı ürünün Helal olması, Tayyib olması, tağşiş içermemesi, doğru tartılması ve sağlığa zararlı olmaması kriterlerine uygun olarak hazırlanması gerektiği anlatıldı. Toplantı soru ve cevaplar kısmı ile son buldu.
|
|
| |
 |
Haber Puanlama |
 |
|
Ortalama Puan: 5.0 Toplam Oy: 1

|
|
|
 |
|

|