 |
Üye Girişi |
 |
|
|
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.Şifrenizi unuttuysanız lütfen tıklayınız.
|
|
|
 |
 |
Günün Ayeti |
 |
|
|
"Ehl-i kitaptan birçoğu arzu etmektedir ki, sizi imanınızdan sonra çevirip kâfir etsinler: Hak kendilerine iyice belirdikten sonra bile sırf nefsaniyetlerinden ve kıskançlıktan dolayı bunu yaparlar. Buna rağmen siz şimdi af ile, hoşgörüyle davranın tâ Allah emrini verinceye kadar. Şüphe yok ki Allah her şeye kadirdir." Bakara 109
|
|
|
 |
 |
Günün Hadisi |
 |
|
|
"Sizden biri içiyle dışıyla Müslüman olursa, yaptığı herbir hayır en az on mislinden, yedi yüz misline kadar sevabıyla yazılır. İşlediği her bir günah da sadece misliyle yazılır. Bu hal, Allah`a kavuşuncaya kadar böyle devam eder." Hz. Ebu Hureyre(r.a.)
|
|
|
 |
 |
Editör'den |
 |
|
ONUN İÇİNDE NE VAR?
ÇOCUKLARINIZ NE YİYOR?
BİLİYOR MUSUNUZ?
Harribo, Marsmellow, Toffe ve marketlerden satın alınan diğer şekerlemeler, çikolatalar, dondurmalar, meyvalı-meyvasız yoğurtlar, pastalar, kekler, sakızlar...
Peki, "BUNLARIN İÇİNDE NE VAR?" diye HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?
Maalesef bu ve benzeri gıda maddeleri, ekseriya, DOMUZ ve BENZERİ HAYVANLARIN derilerinden, kemiklerinden, iç yağlarından, kıllarından, maya ve enzimlerinden üretilen katkı maddeleri ihtiva edebilmektedir.
HALBUKİ, DİNİMİZDE BUNLARIN YENMESİ HARAM KILINMIŞTIR.
PEKİ, SİZ ANNE VE BABALAR!... Sorumlu insanlar olarak, bu maddeleri marketlerden satın almadan önce ONUN İÇİNDE NE VAR? sorusunu sorup araştırmak zorunda değil misiniz?
|
|
|
 |
 |
Kitabımız |
 |
|

Yeni kitabımızın 7.Baskısı tamamlanarak satışa sunulmuştur. İsteme ve bilgi alma adresi olarak
gimdes 'linkini kullanabilirsiniz.
|
|
|
 |
 |
Site İstastiği |
 |
|
Şu ana kadar 9005884 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
 |
| |
Gönderen:huseyin Tarih: 28.04.2008 Saat: 13:16
HELAL GIDA PLATFORMU
GİMDES öncülüğünde kurulan “HELAL GIDA PLATFORMU” çalışmalarına başladı.
HELAL GIDA PLATFORMU ülkemizde halkın yedikleri içtikleri gıda maddelerinin sağlıklı ve dini açıdan güvenli şartları toplumda yaygın bir bilinç haline getirmeyi hedeflemektedir.
Bunun için Sivil Toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak konferanslar, seminerler tertip etmeyi, konu ile ilgili yazılı ve görsel yayın faaliyetlerini teşvik etmeyi planlamış bulunmaktadır.
Bu faaliyetlerle ilgili olarak;
29.04.2008 Salı sabah saat 8.30-9 da TV NET’de GİMDES Genel Başkanı Dr.Müh.H.K.Büyüközer “Gıdalarda Kullanılan Katkı Maddeleri” konusunda konuk olacak.
03.05.2008 C.tes. günü saat 14-16 arasında Avcılar Hizmet Vakfı salonunda GİMDES Genel Başkanı Dr.Müh.H.K.Büyüközer, Hanımlara “YAŞAM TARZIMIZ VE GIDALARIMIZ” konulu bir konferans verecektir.
31.05.2008 C.tesi günü HÜRDEV adına Kartal/İST. da konferans verilecektir.
05.06.2008 Perşembe akşamı İzmitte GİMDES Genel Başkanı Dr.Müh.H.K.Büyüközer ve GİMDES Bilim Kurulu üyesi Mehmet Çelen bey müşterek konferans verecekler. (Eylül ayına ertelendi)
Kuruluşlarında “HELAL GIDA” konusunda etkinlikler yapılmasını isteyen kuruluş yetkililerinin aşağıda isim ve telefonları bildirilen Platform Sekreteryasına müracaat etmeleri gerekmektedir.
Harun YİĞİTTÜRK(GİMDES) 0 544 500 40 84
Ali DEĞİRMENCİ(AKABE) 0 505 314 84 61
Halit Erdoğan KARA(HAYRAT VAKFI) 0 546 850 75 86 – 0533 630 87 08
HELAL GIDA PLATFORMUNA ÜYE OLAN KURUMLAR:
1.GİMDES.Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği
2.AKABE VAFI
3.HAYRAT VAKFI
4.DİVAN Araştırma ve Eğitim Derneği
5.Mehmet Akif Medeniyet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği
|
|
| |
 |
Haber Puanlama |
 |
|
Ortalama Puan: 4.89 Toplam Oy: 39

|
|
|
 |
|
|
Üzgünüm, bu yazı için yorumlar aktif değil. |
|
|