 |
Site İstastiği |
 |
|
şu ana kadar 68453135 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
 |
| |
Gönderen:huseyin Tarih: 03/10/2015 11:17
HELAL EXPO FUARINDA BİR İLK: HELAL VE TAYYİB PASTA ÜRÜNLERİ YARIŞMASI…
22-25 Ekimde GİMDES öncülüğünde ve DİSCOVER EVENTS’ın organizasyonunda İstanbul Kongre Merkezindeki Helal ve Tayyib Fuar ve Çalıştaylar eşliğinde 24 Ekim günü “Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanlığı(TAŞPAKON)” 20 üyesinin iştirakı ile 1. Türkiye Helal Gıda Pastacılar Şampiyonasını gerçekleştirecektir.
Pastacılık sektöründe haram ve şüpheli ham maddelerin fütursuzca ve bilinçsizce yoğun bir şekilde kullanıldığı pastane ürünlerinde helal ve tayyib şartlarda ürün bulmanın zorluğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Pazarda, pastanelerde satılan ürünlerde unlar, margarinler,emilgatörler,sisteinler, jelatinler,krem şantiler, peyniraltı suyu tozları, suni tatlandırıcılar, parlatıcılar, soslar, jöleler, aromalar, karameller çoğulukla kullanılan ham maddelerdir.Bu maddelerin helal ve tayyiblik şartları garantilenmeden kullanılması bir müslüman için önemli bir risktir.
Ayrıca bir çok insanımızda, bu maddelerin helaline haramına bakmadan kullanılmasının gerektiği gibi, yanlış kanaatler vardır. İşte GİMDES diğer sektörlerde olduğu gibi pastacılık sektöründe de mevcut modernitenin sağlığımıza ve inançlarımıza uymadığı halde insanlarımıza empoze ettiği pekçok ürünün vazgeçilmez olmadığını gerekerse helal ve tayyib şartlarda alternatiflerin bulunabileceğini iddia ederek bugün pekçok pastacılık ürünlerini, iyi niyetli firmaların yardımı ile, müslümanların istifadesine kazandırmıştır.
TAŞPAKON Kurumu GİMDES’in çalışmaları sonucu ortaya çıkan Helal pastacılık hammaddelerini maharetli usta elleri ile kullanacak, 20 ayrı kurumun pastacılarını yarıştırararak 20 çeşit pasta ürününü jüri önünde ürettirecek. Jüri birinci, ikinci ve üçüncüleri tesbit ettikten sonra bu heyecanlı şovu seyreden insanlarımıza bu ürünler ikram edilecektir. Bu emsalsiz şova hepizi bekliyoruz.
|
|
| |
 |
Haber Puanlama |
 |
|
Ortalama Puan: 5.0 Toplam Oy: 9

|
|
|
 |
|
|